May

Bilim Dolu Günler Bilim Şenliğinde okulumuz tarafından açılan standı Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı Nazif Yılmaz, Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ziyaret etti. Öğrencilerimizden projelerini dinledi.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

Ağrı Valiliği adına okulumuzca düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı gerçekleştirildi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Vali Dr. Osman Varol'un yanı sıra milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkan Vekili Cengiz Kılıç, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları Kerem Türker ve Bülent Şenkan, İl Jandarma Komutab V. Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek , kıymetli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan programda Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından "Hilal'in Gölgesinde Bir Ömür" adlı gösteri ile  İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere; vatanının İstiklali, hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna canlarını ortaya koyan, gelecek nesillere bağımsızlık meşalesi ulaştıran  ve bu milletin kalbinde saygı ve minnetle yer alan Seyit Onbaşı, Şerife Bacı, Kara Fatma, Nene Hatun, Şehit Polis Fethi Sekin, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Şehit Eren Bülbül, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz, Şehit Nurcan Karakaya ve Şehit Ömer Halisdemir anıldı.

"12 Mart  İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma"  günü temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile program sona ermiştir.

ÖĞRENCİ MESLEKİ GELİŞİM ALANI

Okulumuz  Tarih öğretmenleri Merve KEKEZ, Saim AKBULUT  ve İ.h.l. Meslek dersleri öğretmenimiz Özgür AYDEMİR tarafından  28.12.2021 tarihinde beşinci ders saatinde  aziz şehitlerimiz için  anma programı düzenlendi.Programımız :Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması,Şehitlerimiz için Kuranı Kerim tilaveti,Şehitlik ve gazilik mertebesinin  İslam dinindeki önemi,15 Temmuz Şehidimiz Ömer Halisdemir'le  ilgili video,Otuz Kuş Şiiri,Hatim Duası ile son buldu.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;

Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı"

Hz. Peygamber (sav): 'Şehit cennettedir' müjdesini vermiştir. Şu halde şehitlik  önemli bir makam, bir onur belgesi ve yüce mertebedir. Kur'an-ı  Kerim'de, Allah yolunda öldürülen müminlere 'şüheda' denilmiştir. Türk milletinin geleneğinde ' şehit' kelimesi bu anlamda kullanılmaktadır. Allah yolunda öldürülen müminlere, şehit denilmesi, ölen kişinin cennetlik olduğuna dünyada şahitlik edilmesi, gerçekte ölü olmayıp yaşaması sebebiyledir. Hz. Peygamber'e göre '' Şehitler, ahrette gördüğü nimet  ve mükafat sebebiyle tekrar tekrar  dünyaya dönüp şehit olmayı temenni ederler.Şehitler, ahrette peygamberler, Sıddıklar ve Salihlerle beraber olurlar. ( Nisa, 4-169)Dini bir kavram olarak şehit; Allah yolunda, din , vatan , millet uğrunda  düşmanlarla savaşırken  hayatını kaybeden yiğitlere verilen bir şeref payesidir. Ayrıca şehit, zalim, cani, terörist, yol kesen eşkıya , vatandaşlarının onurunu , hukuku gasp edilen mazlumlar uğruna seve seve mücadele eden ve bu uğurda fedakarca canını veren yiğitlere verilen onurlu bir isimdir.

Vatan toprağı için, ay yıldızlı bayrak için; millet için; istiklâlimiz, hürriyetimiz için; bizim için hayatlarının baharında "bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren" aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun! Sizleri saygıyla anıyoruz!