AĞRI / MERKEZ - Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmalarında Ağrı’da 440 proje başvurusu yapılmış olup 6 proje Van Bölgesinde yarışmaya hak kazandı.Projelerden biri okulumuza ait olup okulumuzun Fizik Öğretmeni Gökçehan Bulut danışmanlığında Muhammet Aydemir öğrencimizin projesi bölge finalinde yarışmaya hak kazandı.Milli eğitim müdürümüz Hasan KÖKREK tarafından okulumuz müdürü Özlem ÇEÇEN,öğretmenimiz Gökçehan BULUT ve öğrencimiz Muhammet AYDEMİR başarılarından dolayı tebrik edilerek,ödüllendirilmiştir.

Mrt

Okulumuz İHL meslek dersleri öğretmeni  Sinan ÖZDEMİR danışmanlığında öğrencimiz Fırat BULAN "Genç Bilal'ler Ezan Okuma" yarışmasında il 3.sü olmuştur. Öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ederiz.

"İstiklal Marşı benim değil, Türk Milleti'nin eseridir." Mehmet Akif Ersoy

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Serap Taşdemirci tarafından 12 Mart İstiklâl Marşının kabulü ile ilgili bir program yapılmıştır. Emeklerinden dolayı öğretmenimize ve katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz

Mrt

"Gücü ve gayreti ile daima çalışan, üreten, emek veren, varlıklarıyla hayatımıza sevgi, mutluluk ve değer katan kadınlarımızın hayatın her alanında var olması dileğiyle."

BERAT KANDİLİ

Af, merhamet, mağfiret vesilesi olarak kabul edilen, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kainatı kurtuluşa davet ettiği ve Ramazan-ı Şerif'in müjdelendiği Berat Kandili, okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Engin SEYYAR, Sinan ÖZDEMİR, Rumeysa ÖZEN, Özgür VELİOĞLU, İpek ASLANBOĞA tarafından hazırlanan programla kutlanmıştır.

Okulumuz bilgisayar salonunda Berat Kandili Programı yapılmıştır. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemine binaen konuşma, ilahiler, şiirler ve dua bölümü yer almıştır.

Okulumuzda yapılan programda Berat Oğur Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunmuştur. Günün önemine binaen konuşma 10-A sınıfından Berfin OK tarafından yapılarak öğrencilerin bu mübarek günün bilincine ulaşmaları sağlanmıştır. Okulumuz öğrencilerinden Elanur Bakır ve Şevval Bulan tarafından şiir dinletisi yapılmıştır. Okulumuz öğrencilerinden Ömer Tular, Fırat Bulan, Şevval Bulan ilahiler söylemiştir. Program 11-B sınıfı tarafından yapılan Hatmin duası yapılarak sona ermiştir. Program sonunda öğrencilere üzerinde Hadis-i Şeriflerin yazıldığı  çikolata ikramında bulunulmuştur.

Ock

Ağrı İl Milli Eğitimce düzenlenen liseler arası futbol müsabakasında okulumuz öğrencileri çeyrek final, yarı final ve sonrasında finale çıkmaya hak kazanıp 2. olmuşlardır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Vakt-i Kuşanmak etkinliği kapsamında İ.H.L. meslek dersleri öğretmenimiz Engin SEYYAR gözetiminde okulumuzda öğlen ezanı ve ezan duası  öğrencilerimiz tarafından irad edilmiştir.

Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz .

Ock

Vakt-i Kuşanmak etkinliği kapsamında İ.H.L. meslek dersleri öğretmenimiz Engin SEYYAR gözetiminde  cuma namazı öncesi  okulumuz uygulama mescidinde öğrencilerimiz tarafından yasin-i şerif okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz .

Ock

Okulunuzda Vakt-i Kuşanmak projesi kapsamında 11-B sınıfı öğrencileriyle hazırladığımız "Namaz Arkadaşım" etkinliği yapılmıştır. Okulumuzun tüm kız öğrencilerine namaza davet niyetinde isimlerine özel davetiyeler hazırlanmıştır ve öğle namazı için dağıtılmıştır. Hep birlikte mescidimizde cemaatle namaz kılınmış sonrasında da sabır konu başlıklı sohbet yapılmıştır. Davetiyemiz namaza teşvik amacıyla hadislerle ve güzel cümleler süslenmiştir. İhl Meslek Dersleri Öğretmeni Özgür VELİOĞLU'na teşekkür ederiz.

Ara

"Vakt-i Kuşanmak" etkinliği kapsamında Öğrencilerimizin namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirecek, namazın bireysel, sosyal ve toplumsal yönlerini fark etmesini ve manevi huzuru tecrübe etmesini sağlamak amacıyla okul kütüphanesinde namaz bilincine yönelik kitapların yer aldığı bir "Namaz Kitaplığı" bölümü oluşturdu.  Emeği geçen İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Rumeysa ÖZEN'e teşekkür ederiz.

OKULUMUZDA TÜM SINIFLARA KAZANIM DEĞERLENDİRME DENEMESİ YAPILMIŞTIR

Ara

Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlelenen sinema etkinliği kapsamında okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri "Buğday Tanesi" adlı filmi birlikte izlediler.

Ara

Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat GÖKALP okulumuzu ziyaret etti. Ortaöğretimde eğitsel oyun ve sınıf yönetim teknikleri ile ilgili okulumuz idarecileri ve öğretmenlerine sunum yapıldı. Öğretmen ve idareciler yöntem ve tekniklere aktif katılım sağladılar. Eğitim sonunda öğrenciler sürece nasıl aktif katılım sağlar ve sınıf içinde en etkili öğrenme yöntemlerini nasıl kullanır süreci aktif olarak gözlemlendi.

Başta emeği geçen Prof. Dr. Murat GÖKALP'e, katılım sağlayan tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz bünyesinde öğrencilerimiz arasında yapılan "Genç Hatipler Hutbe Okuma" yarışmasında birinci çıkan Mehmet Emin KARAGÖZ, Sıtkiye camiinde imam-hatiplik uygulamasını ,

"Genç Bilal'ler Ezan Okuma yarışmasında" birinci çıkan öğrencimiz Fırat BULAN öğle ezanını icra etmişlerdir.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz .