09/01/2024 AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM HEDEF YKS-LGS PROJE KOORDİNATÖRLERİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

09/01/2024 tarihinde Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Şube Müdürü Süleyman ÇETİN başkanlığında, İl Rehberlik Koordinatörleri Yasemin DUMAN VE Serap AĞAÇ’ ın koordinatörlüğünde yapılan toplantıda alınan karalar şu şekildedir:

1-    DYK’ sı olan okullarda öğrenci devamının sağlanması ve kurs içeriğinin takip edilmesi

2-     Okulların belirlemiş olduğu tarihlerde düzenli aralıklarla YKS-LGS deneme sınavlarının yapılması.

3-     Akademik Takip Komisyonunun düzenli olarak ayda bir kere toplanması ve deneme analizlerinin bu toplantılarda yapılması.

4-     Okullarda uygulanan Koçluk Sisteminin etkili uygulanmasını ve takibini sağlamak.

5-     12. sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanıtımı kapsamında okula meslek elemanları davet edip, afişlerle desteklenmesinin sağlaması.

6-     8. Sınıf öğrencileri için lise tanıtımlarının yapılıp, liselere geziler düzenlenmesinin sağlanması.

7-     YKS-LGS, meslek tanıtımı gibi konularda tanıtım afişlerinin ve broşürlerin hazırlanarak veli ve öğrenciyle paylaşılması sonucu görünürlüğün sağlanması.

8-     Öğretmenler ve öğrenciler için soru çözüm köşesi ve soru çözüm saatlerinin ayarlanması.

9-     12.  ve 8. Sınıf velileribe yönelik motivasyon ve sınav kaygısı bilgilendirmesi yapılması.

10-Öğrencilerin motivasyonu için mezun buluşmalarının gerçekleşmesi.

11-Deneme sonuçları baz alınarak dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve pekiştirilmesinin sağlanması.

12-Okul Psikolojik Danışmanı ile işbirliğiyle “Hedeflerim” panosunun hazırlanması.

13-12. ve 8. sınıf öğrencileri için ramazan ayında ve ilerleyen zamanlarda öğretmenlerle beraber sosyal etkinliklerin düzenlenmesi.

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 10:22 - Görüntülenme: 90